ABB prezintă YuMi®, robotul său cu două braţe, în Romania

Bucureşti, 5 octombrie, 2016 – Compania ABB, lider mondial în tehnologii energetice şi de automatizare a anunţat astăzi că YuMi, primul robot cu adevarat colaborativ, va fi expus în cadrul Magi*k, o expoziţie interactivă care se deschide astăzi şi durează până pe 15 noiembrie 2016 la Sala Dalles în Bucureşti.

Expoziţia Magi*k se desfăşoară în cadrul “Suedia Creativă,” un eveniment dedicat design-ului, tehnologiei, ştiinţei, educaţiei, autenticităţii şi inovaţiei care îşi propune să reunească şi să facă cunoscute realizările companiilor suedeze din Romania prin intermediul expoziţiilor, conferinţelor şi seminariilor, la care sunt aşteptaţi să participe peste 30,000 vizitatori.

YuMi anunţă o nouă eră în domeniul colaborării dintre oameni şi roboţi, aducând inovaţia şi productivitatea la îndemâna clienţilor ABB din România, din domeniul producţiei şi asamblării. YuMi Este un robot colaborator perfect capabil să lucreze împreună cu oamenii, asigurând în acelaşi timp siguranţa celor din jurul lui. Datorită celor două braţe, a mainilor flexibile, a sistemului universal de alimentare cu piese, a camerei video integrate în braţ şi a controlului de ultimă generaţie a mişcărilor, YuMi poate fi utilizat în orice mediu pentru aplicaţii care vizează asamblarea părţilor mici.

"Suntem entuziasmaţi în legătură cu noile posibilităţi pe care YuMi le aduce în România. Fiind proiectat întocmai pentru a replica atributele umane, YuMi reprezintă o inovaţie radicală care asigură soluţii complete clienţilor din domeniul automatizărilor şi asamblării părţilor mici." – a spus Tomasz Wolanowski, Country Managing Director al ABB in Romania.

YuMi poate acţiona în strânsă colaborare cu oamenii datorită design-ului său sigur. Acesta are un schelet din magneziu foarte uşor, dar in acelaşi timp rigid, acoperit cu o carcasa din material plastic si avand un înveliş moale pentru a absorbi impactul. YuMi este de asemenea compact, având dimensiuni şi mişcări umane, care ii face pe colaboratorii săi umani să se simtă într-un mediu sigur şi comfortabil.

ABB are o bază instalată de peste 300,000 roboţi în întreaga lume şi de peste 900 roboţi industriali numai în România. ABB este lider de piaţă în România în domeniul robotizării, principalele aplicaţii deservite incluzând sudura, vopsirea, împachetarea, paletizarea şi manipularea. ABB oferă de asemenea mentenanţă preventivă soluţiilor implementate clienţilor săi din România. Cu YuMi, ABB depăşeşte din nou limitele automatizării prin extinderea fundamentală a tipurilor de procese industriale care pot fi automatizate cu roboţi.

ABB (www.abb.com) este lider global în tehnologiile energetice şi de automatizări care permit clienţilor din domeniul utilităţilor, industriei, transporturilor și infrastructurii să îşi îmbunătăţească performanţele, diminuând impactul asupra mediului inconjurător. Grupul de companii ABB operează în aproximativ 100 ţări, având in jur de 135,000 angajati.

  •   Anulare
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Tipareste
   • Email
  •   Anulare

  Contactati-ne

  Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:
  seitp202 f2fa116101dda7aec12580430047b4bb